ISO 22000 se adreseaza oricarei organizatii din cadrul lantului de furnizare a produselor alimentare, inclusiv cele care produc echipamente, ambalaje, curatenie, aditivi si alte ingrediente pentru industria alimentara. Scopul standardului este sa ajute organizatiile care lucreaza in industria alimentara sa se asigure de siguranta produselor alimentare pe tot lantul de fabricatie si distributie, respectand principiile Codex HACCP si a cerintelor legale si de reglementare din domeniul industriei alimentare. Asemenea celorlalte standarde ISO, structura acestuia faciliteaza integrarea sistemului de siguranta a alimentelor cu celelalte sisteme de management.
Beneficii
-
Controlul riscurilor referitoare la siguranta alimentelor prin programe si planuri HACCP;
-
Asigura comunicarea referitoare la riscurile de contaminare a alimentelor pe tot lantul de productie si distributie;
-
Asigura o comunicare mai buna a organizatiei cu autoritatile (ANPC, ANSVSA, DSP);
-
Furnizeaza o abordare sistematica si proactiva a identificarii riscurilor referitoare la siguranta alimentelor si dezvoltarea si implementarea masurilor de control al acestora.